WELCOME TO MY PAGE
HAI,yang memakai topi askar ini ialah mat santai. Sekali pandang, macam kawan spongebob. Tapi, tinggi langit dari bumi tau. HAI, yang tampak seperti waiter ini ialah mat santun. Memanglah korang tengok semacam pekerja Encik Krab, tapi aku ialah waiter halaman ini.

Jumaat, 21 November 2014

Come On Pak Cik Rodgers



Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sudah lama betul watak sebenar meninggalkan laman enciksantai.blogspot.


Hari ini watak sebenar nak bicarakan mengenai satu kelab bolasepak di Liga Perdana Inggeris ni. Tapi kalau anda yang membaca posting ini makin lama makin tak sejiwa dengan kandungan di dalamnya. Jangan teruskan dan bukak website lain. Sejak akhir-akhir ini, ramai pula dalam kalangan fan fan kelab ni yang membuat komentar terhadap manager kelab ni. Ramai la yang meluahkan rasa hati mereka kat facebook dan twitter. Tapi watak sebenar nak kasi kecoh dekat blogger.

Seperti fan fan yang lain juga, watak sebenar pun rasa sedikit kecewa dengan  pak cik Branden Rodgers yang menjadi manager kelab Liverpool FC, bukan calang-calang kelab bolasepak di BPL kalau berdasarkan sejarah kelab ini. Dalam aksi yang Bnak masuk minggu yang ke12 ni, Liverpool masih tercari-cari rentak prestasinya yang sebenar. Malahan, Liverpool kerap kali tewas daripada meraih 3 mata penuh dan paling tidak boleh diterima oleh fan fan ialah tewas dengan kelab-kelab kecil di laman Anfield. Mana pergi Rodgers yang dulu?

Begitu berbeza sekali prestasi Liverpool musim lepas dengan musim baru ini. Cukuplah dengan melihat dari segi jumlah gol. Tahun lalu, banyak gol-gol awal dapat dicetak separuh masa pertama dan kali ini banyak pula gol-gol yang dapat dicetak pihak musuh. Pastinya punca kemerosotan Liverpool ini ialah datangnya dari masalah jentera serangan yang tidak tajam. Ini ditambahkan lagi dengan jentera pertahanan yang lemah, cukup membuatkan kelab ini terumbang-ambing. Wajar untuk watak sebenar katakan walaupun pak cik Rodgers menafikannya, iaitu penjualan Luis Suarez ke Barcelona benar-benar memberi impak negative kepada Liverpool.
Betul ke tindakan Rodgers tu?

Akan tetapi, Pak Cik Rodgers mengatakan yang patah boleh tumbuh dan hilang boleh berganti. Lalu dia memborong ramai pemain kelas kedua dengan harapan dapat meningkatkan prestasi pemain-pemain baru tersebut. Dana hasil penjualan Luis Suarez telah habis dijolikan. perbelanjaan transfer window Liverpool musim lalu juga adalah yang paling besar di antara kelab-kelab liga Barclays. Bagi watak sebenar, Liverpool FC bukan kilang 100%, nak tempa pemain-pemain kelas kedua menjadi star bukan senang dan memerlukan masa yang panjang serta tidak diketahui sama ada ianya mendatangkan keuntungan atau sebaliknya.

Apa yang huru-hara dekat Liverpool sekarang ialah kecederaan pemain-pemain utama sering berlaku. Daniel Sturridge yang sudah pulih buat seketika namun injured sebelum beraksi tiada gunanya dan bertambah tidak berguna apabila pak cik Rodgers tidak ada penyerang yang boleh menggantikan si Sturridge tu. Dulu ada Suarez dan pemain penyerang sensasi ni tak pernah injured musim lalu. Bila Suarez tak scored Sturridge yang scored, begitulah serasinya gandingan S n S untuk Liverpool pada musim lalu.
Tapi sekarang ni Cuma ada Sterling je yang boleh la main dengan bagus. Tapi tak ada banyak support, dia pun bukan la posisi striker. Apa la yang dibuat oleh abang Balo, bila la dia ni nak scored. Yang buat lagi dramatic, mengapa pak cik Rodgers nak terus letakkan abang Balo sebagai top 11 sedangkan ada Dorini dan Lambert. Cuba kasi try dua player ni masuk full time pulak. Yang dok luar kelab tu, jangan tersenyum sumbing, adik-beradik watak sebenar pun fan kelab Chelsea, Arsenal, Menyu dan Mancity.

Sekarang ni terima la padahnya pak cik Rodgers, hari tu tak mahu borong star player. Duit tengah banyak, kenapa tak shopping dengan bijaksana. Dapat dua tiga star player dah cukup la. Player yang lama kan ada lagi. Yang loan hari tu pun dah kembali ke Anfield. Tapi pergi jual Agger dan gantikan dengan seorang defender  yang lebih kurang sama hebatnya dengan Agger. Betul-betul membazir la pak cik.

Kat Liverpool sekarang, ada yang lagi huru-hara. Angin bertiup kencang mengatakan owner Liverpool nak pecat pak cik Rodgers dan ramai fan fan Liverpool mengatakan Lagend Rafa nak kembali ke Anfield.
Pak Cik Rodgers tak takut ke?

Whatever la. Bagi watak sebenar yang mana satu pun okay. Asalkan pak cik Rodgers Berjaya kembalikan prestasi Liverpool yang pernah dia buat musim lepas. Yang lagi penting, Pak Cik Rodgers kena tunaikan janjinya tempoh lalu. Dia mengatakan tanpa (Luis Suarez), Liverpool tidak akan apa-apa. OK, nak tengok yang tu dulu. Sejauh mana Liverpool boleh pergi dengan abang Balo. Adakah pak cik Rodgers kekal dan insaf dengan ideologinya.

Sekadar memberi kome
ntar.
You’ll Never Walk Alone

Tiada ulasan:

Catat Ulasan